Facebook

"Facebook är ett så kallat socialt nätverk (eller en community om man så vill) och syftet är helt enkelt att umgås med andra över internet. Du kan t.ex. leta upp gamla klassskompisar och arbetskamrater, hålla kontakten med dina släktingar och kompisar mm. och dela information med dem.

Förutom att skicka meddelanden och skriva på varandras "wall" (en slags anslagstavla) så går det även att lägga upp bilder och filmer eller använda någon av alla applikationer som finns för att spela och tävla och mycket, mycket annat"

där har vi den så kallade officiella användningen av facebook. men eftersom många ännu inte har fattat hur man ska använda fb på rätt sätt (så att vi andra inte sitter och skrattar åt er) så ska jag nu ge er 3 tips på hur ni blir coola på fb (och som hade underlättat livet lite för oss andra)

1. snälla för gudskull ha inte ett album som heter 'me', 'jag' , 'ego pics' (gäller även om ni stavar pics med ett 'x') eller ditt namn..detta är sjukt ocoolt och det gör bara att vi andra sitter och skattar (man har ju redan en mapp med egobilder som heter profilbilder lixom..!). det absolut värsta är om man har foton där man försöker se lite så där halvporrig ut. tro mig det lyckas inte.

2. uppdatera inte din jävla status var 10e sekund! alltså vi bryr oss inte om din buss var 3 minuter försenad, eller om du är hos frisören, eller om du precis kommit hem från jobbet. alla som gör detta borde seriöst bli avstängda från funktionen pga att beteendet kan uppfattats som störande för andra. alltså oddsen är stora att ingen läser det ändå då dom flesta normala människor har tagit bort dej från "wallen" (svenskt ord för det? aja nyhetssidan iaf)

3. checka inte in överallt! ingen bryr sig om du var på någons place för 8e gången på en dag eller jobbar på nått lame ställe. det ända som är bra med denna funktionen är att stackars föräldrar kan holla koll på sina barn. om du nu måste checka in så se till att göra det på ett coolt ställe, typ som atmofear på liseberg eller typ malmö stadion.
(denna sista punkten är väldigt mycket riktiad till min bror som jag tycker missbrukar denna funktionen, men jag veta att det också finns andar som borde söka hjälp för detta)



regel nr 4: var inte dum i huvudet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0