Vad hände med den GLOBALA UPPVÄRMNINGEN?

SNÖ i mitten (eller ja, senare delen) av oktober! Det var inte igår det, i vanliga fall så får vi knappt någon snö i december/januari och nu kom det i oktober! Ta mig inte fel, JAG ÄLSKAR SNÖ och är helt överlycklig nu!

Idag vaknade man till ett vitt skåne (okej nu ska vi inte överdriva, det var typ inga cm snö som täckte marken, utan det var ett fjuttigt litet lager som precis täckte marken, men hey det räckte för att göra min dag!) och lyckan som uppstod när man kollade ut genom förnstret igår och insåg att det snöade (trots ofantliga fb stausar och msn samtal om att det snöade så insåg jag inte det förens vid halv 1 inatt)

Snö är helt awesome och alla som klagar på snö är helt lost. Här kommer några exempel på vad man kan göra, oavsätt ålder, när det är snö ute:
- Bygga en snökoja
- Åka pulka (skidor går även bra, men pulka är coolare. Det absolut coolaste är att leta upp en skidbacke och åka pulka ner för den!)
- Ha snöbollskrig
- Leta upp någon du inte gillar och mula dom
- Göra en snölyckta
- Göra en snö ängel
- Eller så kan du sitta inne framför en brasa i mys kläder med en kopp varm chocklad i handen och kolla ut på snön genom förnstret!
 
Det finns ju oxå tyvär nackdelar med snön, typ när man får in snö mellan jackan och vantarna! Vilket är tillräckligt irriterande för att ta fram hulken i oss alla! 

För alla som inte är uppdaterade på snö fronten så kommer här lite "inte-total-onödig-info-alls" info om snö!

  "Snö är nederbörd i form av iskristaller, enstaka eller sammanfogade, som faller från ett moln men kan även referera till snö som ligger på marken. Snöfall betecknar specifikt nederbörden och snötäcke betecknar snö på marken. Snö som virvlar upp från marken av tillräckligt kraftig och byig vind kallas snödrev. Snö är vanligast på vintern, men kan förekomma andra årstider om temperaturen medger detta. De nedfallande iskristallerna kallas snöstjärnor och i de fall de klumpas ihop blir det snöflingor. Dessa är ett granulärt material och har därmed en mjuk struktur, men snömassor blir mer kompakta om de pressas samman.

När utomhustemperaturen är över 0 °C brukar snö som ligger på marken normalt smälta"

                          


Detta inte-alls-onödiga inlägget om snö är lite speciellt dedikerat till alla som har varit tvungna till att växa upp och skaffa ett jobb och som duktig tväljer att läser våran blogg på lunchen istället för att äta något! you know who you are, hoppas att detta förgyllde din dag!!! :D

NU SKA JAG TA TAG I MITT LIV OCH PLUGGA!


Kommentarer
Postat av: Mac

detta gör min arbetsdag mycket lättare och roligare,när man får läsa denna underbara blog på lunchen!!

2010-10-21 @ 12:19:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0